Dutch Water Dreams uit Zoetermeer krijgt uitstel van betaling, maar blijft positief

ZOETERMEER - Wildwaterpark Dutch Water Dreams uit Zoetermeer heeft van de rechter uitstel van betaling gekregen. Volgens eigenaar Rob Wegner had de Belastingdienst het faillissement van het park aangevraagd, maar is dat door de surseance voorkomen. Wegner is positief gestemd over de toekomst, vertelt hij aan Omroep West.
'We zijn bezig met een herfinanciering, veel schuldeisers zijn al akkoord', zegt Wegner. Dankzij het uitstel van betaling, dat Wegner zelf aanvroeg, heeft hij naar eigen zeggen nu de tijd om alles met voldoende rust goed af te ronden, voordat het park weer verder kan.
Het bedrijf kwam begin dit jaar in de problemen, toen bleek dat er roest zat in de metalen delen van de Flowrider Area. Dat is een baan waarop je indoor kunt surfen. Vanwege de roest was het te gevaarlijk om de baan open te houden. Aangezien het indoor surfen de belangrijkste attractie is van Dutch Water Dreams is het park al sinds eind januari dicht.

Vijf maanden dicht vanwege verbouwing Flowrider Area

De Flowrider Area moet eerst verbouwd worden voordat het park weer open kan. Die verbouwing gaat volgens de eigenaar '4 á 5 maanden' duren. 'Als het een beetje meezit, zijn we volgend jaar in het hoogseizoen weer open', zegt Wegner.
Het hoogseizoen voor Dutch Water Dreams is tussen maart en oktober. De verbouwing zou in september moeten beginnen. De sluiting vlak voor het hoogseizoen van dit jaar kostte het bedrijf 2 miljoen euro, vertelde eigenaar Rob Wegner toen.

'Proberen faillissement te voorkomen'

De bewindvoerder die het bedrijf toegewezen heeft gekregen na de surseance is positief over de toekomst. 'Ik kan nog niet veel zeggen, omdat ik pas maandag ben benoemd en alle spullen nog moet bekijken', vertelt mr. Frederik Barthel.
'Maar het is een mooi concept en een mooi gebouw.' Hij gaat zijn best doen om een faillissement te voorkomen: 'Het zou doodzonde zijn als het verdwijnt.'

Problemen Dutch Water Dreams

Het is niet voor het eerst dat het Zoetermeerse park in de problemen zit. In 2009 kon een faillissement nog maar net worden voorkomen. Ook in 2011 werd uitstel van betaling aangevraagd.Daarna volgde een doorstart. In 2012 waren er nog plannen om zwembad 't Keerpunt in Zoetermeer over te nemen, maar dat ging niet door.
Halverwege 2013 lag het park met de gemeente Zoetermeer in de clinch. Die wilde toen een deel van de inboedel verkopen, maar volgens Wegner was dat nog de schuld van de vorige eigenaar. Uiteindelijk ging de veiling toen niet door.