Scheveningse surfdorp F.A.S.T. sluit deuren definitief

DEN HAAG - Het Scheveningse surfdorp F.A.S.T. sluit eind oktober definitief zijn deuren en zal ook niet terugkeren op een andere locatie.
Eerst zouden de surfers in september 2014 jaar al weg moeten van het terrein naast het noordelijk havenhoofd aan de Scheveningse boulevard, toen werd het december, later april 2015 en nu dus oktober. Tot nu toe
, maar nu is het definitieve einde echt in zicht.
Vanaf het begin was duidelijk dat het surfdorp slechts tijdelijk op de huidige plek kon blijven. Op de plaats van het surfdorp moet namelijk nieuwbouw komen, waaronder publiekstrekker FISH, waar wordt uitgelegd hoe de visserij werkt.

Groot succes

F.A.S.T. (Free Architecture Surf Terrain) bestaat uit containers waarin surfers en kunstenaars verblijven. Daarnaast is er een restaurant en surfwinkel.
Het dorp is in 2009 gebouwd. Met de steun van de gemeenteraad is de organisatie daarom al enkele jaren met de gemeente en projectontwikkelaar op zoek naar een alternatieve, permanente locatie.

Stoppen onvermijdelijk

Door de toenemende exploitatie van surfscholen op het Noorderstrand rijst de vraag of F.A.S.T. als surfdorp nog wel toegevoegde waarde heeft. Voortzetting van F.A.S.T. op andere locaties bleek bovendien financieel niet haalbaar, aldus de initiatiefnemers.
De organisatie maar ook de ondernemers op het surfdorp hebben op dit moment voor de ontwikkelingen van hun toekomstplannen grote behoefte aan duidelijkheid. Die duidelijkheid is er niet en daarom is stoppen onvermijdelijk, laat de organisatie weten.