Gemeente dankt F.A.S.T. voor opbouwen ‘surfscene' in Den Haag

DEN HAAG - De gemeente Den Haag 'betreurt' het dat surfdorp F.A.S.T. er na de zomer mee stopt. 'We hebben veel waardering voor wat er de afgelopen jaren is opgebouwd,' aldus een woordvoerder van het stadhuis.
Afgelopen vrijdag werd bekend dat de surfenclave in Scheveningen
.
Vanwege de grootschalige bouwplannen voor de plek waar het dorp nu is gevestigd, moet het dorp verhuizen. Eerst voor een periode van drie jaar naar een tijdelijke plek en vervolgens naar de definitieve. Maar de initiatiefnemers denken niet dat dit haalbaar is. Onder meer omdat de containers die de ruggengraat vormen van het dorp, al oud zijn.

Hele jaar surfen

Verder was het F.A.S.T. ooit bedoeld om ervoor te zorgen dat surfers het hele jaar door de zee op kunnen. Maar inmiddels zijn er ook commerciële surfscholen het hele jaar open.
De initiatiefnemers maken de gemeente overigens geen verwijten. 'De organisatie van het surfdorp is dankbaar voor alle steun die zij in de loop van de afgelopen jaren ontving. Zij zien ook met voldoening terug op de ontwikkeling die het project heeft doorgemaakt. Van vreemde eend in de bijt tot prijswinnend culturele hotspot,' stellen ze.

Basis gelegd

Volgens een woordvoerder van de gemeente heeft F.A.S.T. bijgedragen aan een 'basis voor de surfscene'. En daar is het stadsbestuur 'zeer erkentelijk voor'.