Prinses Amalia op de fiets naar Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag

WASSENAAR - Prinses Amalia is maandagochtend voor het eerst naar de middelbare school gegaan. Ze is op de fiets van haar huis De Eikenhorst in Wassenaar vertrokken naar haar nieuwe school Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag.
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hopen dat hun oudste dochter verder in alle rust aan de nieuwe fase in haar leven kan beginnen. 'Het is in het belang van de prinses dat zij in alle rust
. De gehele schooltijd is privé. De prinses heeft, net als haar leeftijdsgenootjes, recht op een ongestoorde jeugd', aldus de Rijksvoorlichtingsdienst in een toelichting.
Er waren anders dan enkele jaren geleden bij haar eerste dag op de basisschool dan ook geen media uitgenodigd bij haar aankomst op het Sorghvliet. Het afschermen van de levenssfeer van hun dochters ziet het koningspaar als één van de belangrijkste taken als ouder. 'Als Amalia geen normale jeugd kan hebben, falen wij als ouders', zei Willem-Alexander al eens.

Eerste schooldag koning Willem-Alexander

Toen Willem-Alexander in augustus 1981 voor het eerst in Den Haag naar school ging, werden overigens wel opnamen gemaakt.