Leerlingen van afgebrande school Rijswijk met bus naar tijdelijke school in Delft

RIJSWIJK - Leerlingen van de afgebrande Godfried Bomansschool in Rijswijk zijn maandag met de bus naar hun tijdelijke onderkomen in Delft gebracht. 'Het lijkt wel een schoolreisje', reageerde één van de leerlingen.
Maandagochtend stonden tien bussen klaar om de kinderen weg te brengen. De eerste schooldag mochten ook de ouders meerijden.
Eind juli brandde de school in Rijswijk volledig uit. Het duurt in ieder geval tot na de herfstvakantie voor het gebouw weer bruikbaar is. Het duurde even voor er een vervangend gebouw gevonden werd, maar maandag konden alle leerlingen terecht in de nieuwe tijdelijke locatie aan de Isaäc da Costalaan in Delft.

Alles goed verlopen

Directeur Karin van den Berg is zeer tevreden met de eerste 'overtocht'. 'Voor zover ik kan zien, is alles heel goed en veilig verlopen.'
Ook de J.H. Snijdersschool en 't Prisma, die in hetzelfde scholencomplex gevestigd waren, gingen eind juli in vlammen op. Voor de leerlingen van deze scholen zijn vervangende locaties in Rijswijk gevonden. Begin augustus hield de politie een 39-jarige man aan op verdenking van brandstichting.