'Beter verkeersplan bij grote evenementen Scheveningen'

© Regio15
DEN HAAG - Bij grote evenementen in Scheveningen moet er een beter plan komen om het verkeer in goede banen te leiden. De Stichting Marketing Scheveningen gaat zich hiervoor sterk maken in overleg met de gemeente.
Vorig weekend liep het verkeer in Scheveningen vast toen
werd gehouden.
. Oorzaak was dat door het mooi weer veel strandliefhebbers Scheveningen uit wilden en een andere groep naar de badplaats toe kwam om het vuurwerk te zien.
In het radioprogramma Nieuwslicht op Den Haag FM zei Heino Walbroek van de Stichting Marketing Scheveningen dat de afwikkeling van het verkeer tijdens grote evenementen sneller moet. 'Nu perst iedereen zich door allerlei straatjes heen en dat levert ook overlast op', aldus Walbroek. Hij stelt voor die straatjes af te sluiten en het verkeer uitsluitend via de Van Alkemadelaan en de Scheveningseweg de badplaats te laten gaan. Walbroek roept ook Scheveningers op hierover mee te denken.

Beachcross

Ook wil Walbroek kijken of het vervoer met de trams en bussen beter georganiseerd kan worden tijdens grote evenementen. Trams en bussen zaten te vol om mensen te vervoeren na afloop van het vuurwerkfestival. Daardoor moesten bezoekers vaak lang wachten om na afloop weer naar huis te kunnen. 'We betalen jaarlijks vervoerder HTM 20.000 tot 25.000 euro voor het openbaar vervoer. Dan moet het ook goed georganiseerd zijn', stelt Walbroek.  
Het eerstvolgende grote evenement op de Scheveningen is de Red Bull Knock Out, eind november. De beachcross met motoren trekt naar verwachting 100.000 tot 150.000 bezoekers.