Ambulances staken: Woensdag alleen spoedritten in en rond Den Haag

Ambulance
DEN HAAG - Ambulancemedewerkers uit de regio Haaglanden voeren woensdag actie op het Spuiplein in Den Haag voor een betere cao. Ze leggen tussen 10.00 en 14.00 uur hun werk neer en leggen de omstanders uit waarom ze actie voeren. In de regio Hollands-Midden wordt dit keer niet gestaakt.
Volgens een persvoorlichter van vakbond ABVAKABO FNV rukt het ambulancepersoneel tijdens de actie alleen uit in spoedsituaties. Dat betekent dat al het geplande vervoer en patiëntenvervoer waarbij geen sprake is van acute medische zorg vertraging oploopt.
De onderhandelingen tussen de vakbonden en de werkgevers - die verenigd zijn in Ambulance Zorg Nederland (AZN) - zitten muurvast. De bonden willen een loonsverhoging van 2,5 procent, betere werkomstandigheden en een oplossing voor de hoge werkdruk.

Oudere medewerkers

Ook willen de vakbonden afspraken maken over de inzet van oudere medewerkers. De pensioenleeftijd voor ambulancepersoneel is opgetrokken tot 67 jaar.
AZN noemde eerder zijn laatste bod al een ‘evenwichtig totaalpakket waarbij duurzame inzetbaarheid van alle medewerkers, jong en oud, hoog in het vaandel staat’.