Haagse oud-burgemeester Deetman moet Delft uit het financiële slop trekken

© ANP
DELFT - De Haagse oud-burgemeester Wim Deetman wordt voorzitter van een speciale adviesgroep die de gemeente Delft moet helpen uit de financiële problemen te komen.
heeft veel ervaring op dit gebied. In de periode dat hij burgemeester van Den Haag was, slaagde hij erin de stad te verlossen van de artikel 12-status. Die houdt in dat een gemeente onder toezicht staat van het Rijk. Een
.
De speciale ‘Adviesgroep Delft Herstelt’ begint dinsdag en telt nog meer prominente (oud-)bestuurders. Zo is ook de Haagse oud-wethouder en voormalig PvdA-Kamerlid Pierre Heijnen toegetreden. Hij is nu voorzitter van het college van bestuur van ROC Mondriaan. Ook gaat Michel Bezuijen, burgemeester van buurgemeente Rijswijk, advies geven.

Financieel gezond Delft

De groep bestaat verder uit ambtenaren van de provincie Zuid-Holland, de metropoolregio Rotterdam Den Haag, het ministerie van Binnenlandse Zaken en de gemeenten Rotterdam, Den Haag en Delft zelf.
De bedoeling is dat het comité direct aan het college van burgemeester en wethouders van Delft gaat adviseren. De leden doen zelf voorstellen en kijken naar het huidige beleid van de stad. Doel is een structureel financieel gezond Delft.

Delft blij met inzet adviesgroep

Burgemeester Bas Verkerk is blij dat de leden 'hun tijd en denkkracht willen inzetten' bij het oplossen van de opgave waar Delft voor staat. 'Mede met hun inbreng werkt het stadsbestuur verder aan de toekomst van Delft.'