Woningoverval Voorschoten zeer gewelddadig; bewoonster met de dood bedreigd

VOORSCHOTEN - De woningoverval aan de Van Beethovenlaan vorige week maandag in Voorschoten was uiterst gewelddadig. De bewoonster werd met een vuurwapen met de dood bedreigd. Dat blijkt uit nieuwe informatie die de politie heeft vrijgegeven in het opsporingsprogramma Team West.
was aan de Van Beethovenlaan, waar tussen de bossen de villa van
van Voorschoten en Noordwijk ligt. De tuinman komt die maandagochtend even na 7.30 uur aan bij de villa om aan het werk te gaan. Hij wordt bij het toegangshek opgewacht door drie gemaskerde en gewapende jongemannen. Ze dwingen hem het hek open te maken en gaan met hem naar het tuinhuis op het landgoed.
De tuinman wordt in het tuinhuis door de overvallers urenlang gegijzeld, mishandeld, bedreigd en vastgebonden. De overvallers wachten totdat de bewoner van de villa rond 9.30 uur zijn woning verlaat.

Vuurwapen tegen het hoofd en door het huis gesleurd

De overvallers laten de tuinman in het tuinhuis vastgebonden achter en dringen de villa binnen. Daar wordt de 58-jarige vrouw des huizes overmeesterd. Ze wordt vastgebonden, krijgt een vuurwapen tegen haar hoofd gedrukt en wordt met de dood bedreigd. Ook sleuren de overvallers haar door diverse kamers van de woning op zoek naar waardevolle spullen.
Uiteindelijk vertrekken de overvallers met geld en juwelen. De tuinman heeft zich inmiddels weten los te maken en alarm geslagen. Na een grote klopjacht kunnen de drie overvallers niet veel later in de buurt worden aangehouden. Een van de overvallers wordt bij zijn arrestatie in zijn been geschoten. De verdachten zijn Leidenaren van 17, 18 en 19 jaar oud.

Politie zoekt nog getuigen

Ondanks dat er drie verdachten zijn aangehouden is de politie nog steeds op zoek naar informatie. Mensen die op de dag van de overval of de dagen daarvoor iets opmerkelijks hebben gezien, bij of rond de overvallen villa wordt verzocht zich te melden bij de politie.