Directrice Annie M.G. Schmidtschool na mishandeling juf door ouders: 'Gezin niet meer welkom'

© Google Streetview
DEN HAAG - 'Onze insteek is dat dit gezin niet meer terug kan komen op school. Daarvoor is er te veel gebeurd.' Dat zegt directrice Rubi Hendriks van de Annie M.G. Schmidtschool in Den Haag. Op de school aan de Van Hoornbeekstraat werd maandagochtend een kleuterjuf mishandeld door de ouders van een leerling.
Het kind is geschorst en de ouders hebben een schoolpleinverbod opgelegd gekregen, 'conform de regelgeving', zegt de directrice. De ouders zijn na het incident door de politie aangehouden en verhoord. De moeder inmiddels vrijgelaten, de vader zit nog vast.
De juf werd maandag opgewacht door de ouders. In de veronderstelling dat de ouders haar iets wilden vragen, ging ze met hen naar een leeg klaslokaal. De vader deed vervolgens gelijk de deur dicht en heeft de juf ernstig mishandeld. 'Zowel fysiek als verbaal. Dat is gewoon een hele nare en schokkende ervaring', aldus Hendriks.

Aanleiding onbekend

De directrice heeft geen idee wat de aanleiding van de mishandeling is. 'Wij tasten hierover in het duister. Ik kan er ook helemaal niets over zeggen.' De kleuter zit pas een week op de school. 'Wij kenden het kindje en de ouders nog niet heel erg goed. Tot gisteren is er geen reden geweest om te denken dat er iets zou zijn dat niet in de haak was.'
Volgens de directrice is de mishandelde lerares 'behoorlijk aangeslagen'. 'Nadat we aangifte hebben gedaan is ze naar haar huisarts gegaan en nu is ze bij familie en vrienden.'