IN BEELD: Gezellige drukte op jaarmarkt Alphen aan den Rijn

DEN HAAG - Het is de derde woensdag van september en dat betekent dat Alphen aan den Rijn verandert in een gigantische markt. De hele dag kunnen mensen genieten van de grootste jaarmarkt van Nederland. In de ochtend had het evenement nog last van buien, in het begin van de middag begon het droog te worden.
De dag begint 's morgens met de kindermarkt en de traditionele paardenmarkt met het ringsteken. Gedurende de dag kun je terecht bij een van de ruim 600 kramen. De totale oppervlakte van de markt is zo'n 5 vierkante kilometer.
De oorsprong van de jaarmarkt gaat terug tot 15 mei 1894, toen de 'Gemeenteraad van Alfen' besloot tot het instellen van 'eener jaarlijksche vrije paardenmarkt, te houden op den derden Woensdag van de maand September'. Tot in de jaren 70 werd op deze dag een paardenmarkt georganiseerd.
Toen de paardenmarkten langzaam uit het straatbeeld verdwenen, is vanuit de gemeente Alphen aan den Rijn besloten op deze dag een jaarmarkt te gaan organiseren.

Live op Omroep West

Omroep West houdt een fotoverslag bij en ook Radio West doet live verslag van de jaarmarkt. De programma's Debby en haar Mannen en Patrick in de Middag zenden uit vanaf de markt Alphen. Luister mee op 89.3 FM.