GroenLinks-fractievoorzitter Jakobien Groeneveld stapt uit gemeenteraad Zoetermeer

Jacobien Groeneveld (Foto via Twitter)
Jacobien Groeneveld (Foto via Twitter)
ZOETERMEER - GroenLinks-fractievoorzitter Jakobien Groeneveld trekt zich terug uit de gemeenteraad van Zoetermeer. Zij kan haar werk als raadslid en fractievoorzitter niet meer combineren met haar nieuwe baan in Utrecht en gezin.
Groeneveld zit sinds 2010 in de gemeenteraad. 'De afgelopen maanden heb ik gemerkt dat mijn fulltime baan in Utrecht als inhoudelijk leidinggevende communicatie bij het Nederlands Jeugdinstituut steeds moeilijker te combineren werd met het raadslidmaatschap in Zoetermeer. Mijn baan is veeleisend en de reistijden een stuk langer.'
Daarnaast wil ze meer tijd hebben voor haar gezin. 'Ik vind het jammer dat ik met mijn besluit misschien de mensen teleurstel die vorig jaar maart op mij gestemd hebben, maar ik heb het volste vertrouwen in de fractieleden die het van mij overnemen', aldus Groeneveld.

Marcel van der Tol nieuwe fractievoorzitter

Groeneveld zal als fractievoorzitter worden opgevolgd door Marcel van der Tol (nu vice-fractievoorzitter). Beoogd opvolger als raadslid is Jordy Boerboom.
Groeneveld blijft actief voor GroenLinks als bestuurslid Communicatie & Campagne in het bestuur van GroenLinks Zuid Holland. Daarnaast geeft zij trainingen in het schrijven van speeches via de GroenLinks-academie.