ADO Den Haag weer onderuit in Zwolle: 2-1

DEN HAAG - ADO Den Haag heeft de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle weer verloren. De ploeg van Zwolle trainer Ron Jans stond thuis tegen ADO Den Haag lang op achterstand, maar knokte zich in de laatste 25 minuten naar de winst: 2-1. Lars Veldwijk was wederom de gevierde man. De spits maakte in de 79e minuut de winnende treffer.
ADO Den Haag verzuimde aan het begin van de tweede helft verder afstand te nemen. Alberg raakte met een vrije trap de bovenkant van de lat, Havenaar kopte een voorzet van Ruben Schaken in handen van keeper Kevin Begois. Eigenlijk uit het niets kwam PEC in de 69e minuut langszij. Verdediger Dirk Marcellis stoomde op en vond aan de rechterkant Becker. Terwijl iedereen rekende op een voorzet, schoot de aanvaller de bal over de mistastende doelman Martin Hansen in de verre hoek: 1-1.
De gelijkmaker gaf het ploeterende PEC Zwolle, dat tot die tijd amper kansen had gecreëerd, nieuwe energie. Met twee verse krachten in de ploeg ging de thuisclub op jacht naar meer. De beloning kwam tien minuten voor tijd via Veldwijk, de spits die eigenlijk helemaal niet in de wedstrijd zat en op het punt stond te worden vervangen. De topschutter, vorige week tegen Excelsior in een uur tijd drie keer trefzeker, draaide weg bij Gianni Zuiverloon en schoot de 2-1 op het scorebord.