Werkgevers Den Haag tonen 'hun kracht': veel nieuwe banen tijdens werktop

DEN HAAG - De komende jaren komen er in Den Haag 495 betaalde banen bij. Ook worden ruim 1500 stageplekken en 230 werkervaringsplekken gerealiseerd. Dat hebben de gemeente Den Haag en 30 werkgevers vandaag afgesproken tijdens een grote werktop. De Haagse wethouder Rabin Baldewsingh en minister Lodewijk Asscher zijn enthousiast. Volgens hen tonen de werkgevers zo hun kracht.
Het vandaag gesloten werkakkoord is een onderdeel van de plannen van het Haagse stadsbestuur
.
Uit gesprekken die in de afgelopen maanden zijn gevoerd, blijkt dat veel werkgevers een bijdrage willen leveren aan het terugdringen van de werkloosheid, maar er zijn ook veel vragen over hoe ze dit in de praktijk kunnen vormgeven.

Praktische tips voor werkgevers

Tijdens de werktop kregen de deelnemers praktische informatie en tips over hoe zij in hun bedrijf of organisatie werkzoekenden kunnen helpen.
Wethouder Rabin Baldewsingh (sociale zaken en werkgelegenheid) zegt dat hij trots is vanwege het resultaat. ‘Met het Haags sociaal akkoord wil ik een beweging op gang brengen waarin werkgevers en overheid samen hun krachten bundelen om iedereen een kans op werk te bieden.’

Kansen voor migrantenjongeren

Tijdens de Haagse werktop gaven ook vice-premier en minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Lodewijk Asscher, voorzitter van de Sociaal Economische Raad Mariëtte Hamer en directeur arbeidsmarkt Randstad Marjolein ten Hoonte hun visie op het creëren van werkgelegenheid.
Asscher: ‘Ik vind het echt prachtig dat er vandaag ook op lokaal niveau werkakkoorden worden afgesloten. Ook om de kansen op werk voor migrantenjongeren te vergroten. Dit is een win-win situatie voor iedereen. U bereidt hen voor op de arbeidsmarkt, en zij ú op de toekomst.’

Gemeente Den Haag loopt voorop
Daarnaast prees Asscher ook de voortrekkersrol van de gemeente Den Haag als werkgever. De gemeente laat in de komende jaren 250 jongeren instromen en biedt minimaal 1.800 jongeren een betaalde stage of leerwerkplek. Deze maand zijn er al 32 jongeren gestart, waaronder 7 jongeren met een bijstandsuitkering die worden opgeleid tot ict-professionals.