Twee Amsterdammers opgepakt, handlangers van vluchtende overvaller die op A13 werd klemgereden

Foto via Twitter
Foto via Twitter
DELFT - Twee Amsterdammers van 28 en 32 jaar zijn woensdagochtend in de hoofdstad aangehouden voor een gewapende woningoverval in Rotterdam op 8 april. Mogelijk zijn het de handlangers van de 31-jarige Amsterdamse verdachte die 8 april op de A13 ter hoogte van de afslag TU Delft werd klemgereden.
De overval in Rotterdam was in een portiekwoning aan de Taandersstraat. De bewoner dacht met politieagenten te maken te hebben en liet de verdachten binnen. Die bedreigden de bewoner met een vuurwapen en gingen er vandoor met elektronica en een geldbedrag. De zes mensen die in de woning aanwezig waren, bleven ongedeerd. De overvallers vluchtten weg.
Een agent in burger had het kenteken van de vluchtauto genoteerd. Kort daarna werd de vluchtauto met één van de vermoedelijke daders achter het stuur herkend op de A13 richting Den Haag. In de buurt van de afslag TU Delft werd de auto klemgereden.

Onderzoek gaat door

Met de arrestatie van de twee Amsterdamse verdachten is het onderzoek nog niet klaar. De politie zoekt naar nog twee betrokkenen.