Voorbeschouwing NEC – ADO Den Haag: ‘Er is genoeg gesproken, nu moeten we het laten zien’

DEN HAAG - ADO Den Haag neemt het zaterdag na een hectische week in de achtste speelronde op tegen de nummer negen uit de Eredivisie, NEC. Na de bekeruitschakeling tegen de amateurs van Genemuiden en een punt tegen laagvlieger Excelsior is de druk op de uitwedstrijd in Nijmegen groot. 'Er is genoeg gesproken, we moeten het nu laten zien', is het oordeel van ADO-speler Ruben Schaken.
'Rustig blijven. We zijn goed gestart, daarna een wat mindere periode, maar voetballend vind ik het nog steeds aardig. We worden nergens weggespeeld', zegt ADO-aanvaller Ruben Schaken.
'We hebben hele goede gesprekken gehad en elkaar de waarheid verteld', vervolgt Schaken die opmerkt dat de selectie in het begin van het seizoen niet iedereen 'man en paard' durfde te noemen. 'We hebben een hele lieve selectie. Te lief? Dat vind ik wel. Ik kom van een andere club waar de mentaliteit en de verwachting hoger zijn. Ik weet niet beter dat je elkaar de waarheid vertelt', aldus de 33-jarige routinier. 'Er is genoeg gesproken, we moeten het nu laten zien.'
Na de bekeruitschakeling tegen SC Genemuiden en een punt tegen Excelsior is er veel met elkaar gesproken, maar er werden ook veel beelden teruggekeken. 'Die zijn pijnlijk', erkent verdediger Vito Wormgoor. 'Maar daar leer je wel van', vervolgt de 26-jarige verdediger die na een persoonlijke fout zijn teamgenoten in het veld niet afvalt. 'Wat moet ik dan? Hem de cholera schelden? Ik denk dat die speler zelf ook wel door de grond kan zakken. Wij doen het in de kleedkamer wel.'
De afgelopen tien jaar wist ADO Den Haag geen van de wedstrijden in Nijmegen te winnen. Vijf keer eindigde de wedstrijd gelijk en vier keer hield NEC de punten in eigen huis. De grootste nederlaag van de afgelopen tien jaar dateert van 22 januari 2006. De thuisploeg won toen met 5-0.

Mis niets van NEC - ADO Den Haag

Luister zaterdagavond vanaf 18.00 uur naar 89.3 FM Radio West en mis niks van de wedstrijd. Verslaggevers Jim van der Deijl en Bart Nolles geven live commentaar bij de wedstrijd.
Scheidsrechter: Kevin Blom

Vermoedelijke opstelling ADO:

Laatste drie ontmoetingen:
2013/2014:
NEC - ADO Den Haag 3-1
ADO Den Haag - NEC 1-1

2012/2013:

ADO Den Haag - NEC 2-0
NEC - ADO Den Haag 1-1

2011/2012:

NEC - ADO Den Haag 2-0
ADO Den Haag - NEC 1-0