Grote brand in bedrijfsgebouw aan Industriestraat Naaldwijk, oorzaak is nog onbekend

© Regio15
NAALDWIJK - In een bedrijfsgebouw aan de Industriestraat in Naaldwijk is vrijdag een grote brand ontstaan. Omstreeks 20.15 uur kwam de eerste melding bij de brandweer binnen. Niet veel later werden meer eenheden naar het industrieterrein gestuurd, omdat het vuur zo hevig was. De oorzaak van de brand is nog onbekend.
UPDATE 22.54:
Het gaat om een pand met opslagboxen, Midi-Unit. Het gebouw ligt ingeklemd tussen andere bedrijven. De brandweer probeert met man en macht te voorkomen dat het vuur overslaat. Ten tijde van de brand was de eigenaar aanwezig. De eigenaar is ongeschonden uit het pand gekomen.
Ooggetuigen hebben enkele kleine explosies gehoord. Deze explosies zijn mogelijk van gasflessen die in het gebouw liggen opgeslagen. Bij de brand komt veel rook vrij. De rook trekt richting het centrum van Naaldwijk.

Fire defenders

De brandweer creëert in de naastgelegen panden zogenoemde 'fire defenders'. Dit is een systeem dat bestaat uit een aantal buizen die in zo'n vijf minuten aan elkaar gekoppeld kan worden. Door hier vervolgens water op aan te sluiten, ontstaat er een waterscherm van enkele meters hoog. Dit waterscherm moet ervoor zorgen dat de brand niet op de andere gebouwen overslaat en zo snel mogelijk geblust wordt.
De brandweer adviseert bewoners in het centrum van Naaldwijk om hun ramen en deuren gesloten te houden.