Opslagbedrijf Midi-Unit in Naaldwijk compleet verwoest door brand, ook schade aan andere bedrijven

DEN HAAG - Het pand van Midi-Unit op industrieterrein De Woerd in Naaldwijk is compleet verwoest door de brand die er vrijdagavond woedde. De achterzijde van het gebouw is deels ingestort. De naastgelegen panden liepen rook-, water- en sloopschade op, meldt de brandweer. Er is niemand gewond geraakt.
De brand in het gebouw met opslagboxen werd rond 20.00 uur
. Het brandende pand zit ingesloten tussen andere bedrijven, daarom was het vuur moeilijk te bestrijden. Het werd al snel te gevaarlijk om naar binnen te gaan. Daarom werd gekozen om vier hoogwerkers met waterstralen te gebruiken.
De brand was uiteindelijk rond 23.30 uur onder controle. Daarna is de brandweer nog uren bezig geweest met nabluswerkzaamheden. Een sloopkraan is ingezet om bij de laatste brandhaarden te komen.

Rook

Bij de brand kwam veel rook vrij die ook over het centrum van Naaldwijk trok. Er zijn meetploegen ingezet en via NL-Alert kregen omwonenden het advies om ramen en deuren te sluiten en uit de rook te blijven.
Uit metingen is gebleken dat er geen schadelijke stoffen zijn vrijgekomen. Burgemeester Sjaak van der Tak, die zelf een kijkje kwam nemen bij de brand aan de Industriestraat, liet weten dat er ook geen sprake was van asbest. De brandweer heeft zaterdagmorgen het pand leeggehaald om te voorkomen dat door de hitte er opnieuw brand zou ontstaan. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.