Westland vaak getroffen door grote branden; een overzicht

WESTLAND - Het Westland is vrijdagavond opnieuw getroffen door een zeer grote, verwoestende brand. Het pand van opslagbedrijf Midi-Unit aan de Industrieterrein stort deels in en raakt onherstelbaar beschadigd. Het is niet de eerste keer dat de brandweer in het Westland moet uitrukken voor een brand van deze omvang. Hieronder een overzicht.
Naaldwijk, 2 oktober 2015:
legt opslagboxenbedrijf Midi-Unit op industrieterrein De Woerd in Naaldwijk in de as. Omliggende bedrijven lopen rook-, water- en sloopschade op.
Naaldwijk, 1 januari 2015: Het pand van ijzerhandel Gardien aan de Slootmakerstraat in Naaldwijk wordt grotendeels verwoest door een grote uitslaande brand. Een smeulende vuurkorf is mogelijk de oorzaak van de brand.
Wateringen, 13 januari 2015: Bij een grote brand bij de Verf- en Behangloods aan de Poeldijkseweg in Wateringen komt asbest vrij. De asbest daalt neer in een nabijgelegen woonwijk. De gemeente Westland kondigt een noodverordening af. De opruimwerkzaamheden duren maanden.
Poeldijk, 4 mei 2014: Een zeer grote brand legt het gebouw van kwekerij Quick Plug in de as. Ook drie andere bedrijven in het pand aan het Mercuriusplein gaan in vlammen op. De brand blijkt niet aangestoken.
Monster, 18 september 2013: Het pand van Wonderland Entertainment Groep aan de Vlotlaan in Monster wordt volledig verwoest door een grote brand. In het pand lagen honderden. De brand blijkt niet aangestoken.
De Lier, 1 april 2013: Bij autobedrijf Van der Mark aan de Burgerdijkseweg in De Lier gaan zo'n 250-300 sloopauto's in vlammen op. De brand blijkt aangestoken door een 13-jarige jongen, die daarvoor 40 uur werkstraf krijgt.
Kwintsheul, 7 januari 2012 : In Kwintsheul brandt de AH-supermarkt aan de Raaphorst tot de grond af. Een 8-jarig jongetje wordt opgepakt voor brandstichting maar hij wordt vanwege zijn leeftijd niet vervolgd.