Manifest Doubletstraat Den Haag, buurtbewoners willen prostituees weg hebben

Prostituee
DEN HAAG - Bewoners, ondernemers, scholen en organisaties in de buurt van de Doubletstraat in Den Haag zijn de prostitutie en drugscriminaliteit meer dan zat. Ze hebben een manifest geschreven en pleiten ervoor dat de dames van lichte zeden verhuizen. De grimmige straat zou een 'gezellige woon/winkelstraat' moeten worden.
Komende woensdag praat de Haagse gemeenteraad over het prostitutiebeleid van de komende jaren. Tegenstanders in de buurt van de Doubletstraat grijpen hun kans om verandering teweeg te brengen: 'Prostitutie is simpelweg geen normale bedrijfstak en hoort niet thuis in een normale woonwijk', schrijven ze.
De gemeente nam de afgelopen jaren flink wat maatregelen om het gebied leefbaarder te maken. Zo is er camera-bewaking, meer politie-inzet en zijn verloederde panden opgeknapt. Allemaal onvoldoende, zeggen de opstellers van het manifest.

Draaglast versus draagkracht

De prostitutie in Het Oude Centrum legt volgens de het manifest een grote claim op de wijk. 'De sociale binding is gering en de sociale draaglast veel groter dan de draagkracht.' Vooral 's avonds wemelt het in de wijk van onder meer pooiers, dealers en politie. Daardoor is er ook veel verkeersoverlast.