Hockey: Pien van Nes pusht HDM naar eerste zege, HGC dankt Gonzalo Peillat

HDM: Pien van Nes.
HDM: Pien van Nes. © Orange Pictures
DEN HAAG - HDM heeft er in de hoofdklasse vijf wedstrijden op moeten wachten, maar zondag was het dan zo ver. De hockeydames uit Den Haag mogen hun eerste overwinning van het seizoen bijschrijven. Het uitduel met Hurley eindigde in 0-1.
Vlak voor rust schoot Pien van Nes het enige doelpunt binnen uit een strafcorner. Gevolg is dat HDM en het Amsterdamse Hurley nu evenveel punten hebben (vier) en twee teams onder zich houden.
De heren van HGC versloegen in de hoofdstad eveneens Hurley. Het werd 3-5. Voor de hockeyers uit Wassenaar opende Tom Hiebendaal nog wel de score, maar bij rust leidde Hurley met 2-1. In het tweede deel bogen de bezoekers een 3-1 achterstand om in winst.
Daar lagen drie benutte strafcorners van scherpschutter Gonzalo Peillat aan ten grondslag. HGC vindt zichzelf terug op de zevende plaats. De Wassenaars ploeg heeft in vijf wedstrijden acht punten gepakt.