Eljero Elia alsnog opgeroepen voor Oranje, Haagse Feyenoorder vervangt Quincy Promes

Feyenoord: Eljero Elia.
Feyenoord: Eljero Elia. © Orange Pictures
DEN HAAG - Feyenoord-speler Eljero Elia is zondag door bondscoach Danny Blind opgeroepen voor de EK-kwalificatieduels van het Nederlands elftal met Kazachstan (komende zaterdag) en Tsjechië (dinsdag 13 oktober). De Hagenaar vervangt collega-aanvaller Quincy Promes van Spartak Moskou, die last heeft van een hamstringblessure. Daardoor blijft de selectie uit 23 man bestaan. Oranje komt maandag bijeen in Noordwijk.
Elia is de laatste weken goed op dreef bij Feyenoord. De 28-voudig international blonk zondag uit in de
(1-2). Hij bracht ook het winnende doelpunt op zijn naam.
De vleugelspits reageerde opgetogen op zijn uitverkiezing voor Oranje. 'Ik ben heel bij dat ik terug ben. Het is een speciaal moment voor mij. Het zijn belangrijke wedstrijden tegen Kazachstan en Tsjechië. We gaan ervoor.'
Elia speelde op 14 november 2012 tegen Duitsland in Amsterdam (0-0) zijn laatste interland. Hij speelde in zijn avontuurlijke loopbaan voor ADO Den Haag, FC Twente, Hamburger SV, Juventus, Werder Bremen en Southampton.

Moeizame beginperiode

Afgelopen zomer ondertekende de transfervrije Elia een contract voor twee jaar bij Feyenoord. Na een ietwat moeizame beginperiode, waarin hij nog geen basisplaats kon afdwingen, groeide hij de afgelopen weken uit tot een vaste waarde in de Rotterdamse aanval.