Bakkerij Driessen uit Den Haag vraagt geld van klanten om einde te voorkomen

DEN HAAG - De Beste Bakker van Den Haag, bakkerij Victor Driessen, loopt gevaar. De bakkerij op Scheveningen moet dicht vanwege geluidoverlast, maar dat is nu nét de plaats waar voor de zes winkels al het brood wordt gebakken. Victor Driessen heeft al een nieuwe bakkerij op het oog, maar de bank wil hem pas helpen als hij zelf een ton betaalt. Dat geld heeft hij niet, dus Driessen hoopt nu dat zijn klanten hem via crowdfunding kunnen helpen.
Door meerdere klachten van één buurvrouw moet de bakkerij van Driessen -in 2014 uitgeroepen tot beste bakkerij in Den Haag- verkassen. 'Het blazen van de ventilator, het dicht doen van het rolluik, het laden en lossen... alles maakt te veel lawaai volgens de buurvrouw', vertelt Victor Driessen. De gemeente kwam na meerdere klachten langs voor geluidsmetingen en daaruit bleek dat de bakkerij van Driessen drie decibel te veel geluid produceert.

Crowdfunding

Minder geluid maken is geen optie en dus moet de bakkerij verhuizen. Driessen is al bezig met een bakkerij op een andere locatie, maar er is veel geld nodig om de bakkerij af te kunnen maken en alle spullen te verhuizen. De bank wil Driessen geld lenen, mits hij zelf een ton betaalt. 'Dat heb ik niet, dus ik ben een actie gestart en vraag alle klanten om te helpen', aldus Driessen. Klanten krijgen het geïnvesteerde bedrag na vijf jaar weer terug.

Het einde

De actie is succesvol. Inmiddels heeft Driessen al ruim 60.000 euro ingezameld. Hij heeft nog ongeveer vier weken voor de rest. 'Als dat niet lukt, dan betekent dat het einde voor Bakkerij Victor Driessen. Ik zou niet weten wat ik dan moet doen.'