Sexy boerin Lisa uit Koudekerk aan den Rijn schittert op de Boerinnen Kalender 2016

Miss Januari Boerinnenkalender Lisa Reyneveld
Miss Januari Boerinnenkalender Lisa Reyneveld © Aaron Hofman
KOUDEKERK AAN DEN RIJN - Lisa Reyneveld (20) uit Koudekerk aan den Rijn schittert als enige boerin uit Zuid-Holland op de jaarlijkse Boerinnen Kalender 2016. De sexy blondine siert de pagina van de koude wintermaand januari.
De Boerinnen Kalender, die dit jaar voor de vijfde keer wordt uitgebracht, bevat foto's van plattelandsmeiden in sexy poses. Van de in totaal 191 aanmeldingen schopten 16 boerendochters het tot de definitieve selectie voor de fotoshoots. De meeste agrarische modellen kwamen uit Drenthe en Overijssel. Slechts een komt uit Zuid-Holland: Lisa.
Lisa groeide op in het melkveelbedrijf van haar ouders in Koudekerk aan den Rijn. Haar ouders hebben 140 koeien waarvan 80 melkkoeien. Samen met haar 16-jarige broertje helpt ze haar ouders geregeld in de stal. Veel tijd heeft de boerendochter er niet meer voor. Lisa is eerstejaars student rechten aan de Universiteit in Leiden.

Boerinnen rekenen af met vooroordelen

De plattelandsmeiden gaven zich vrijwillig op om af te rekenen met vooroordelen over 'lompe' of zelfs 'mannelijke' boerinnen. Zij laten zien trots te zijn op hun schoonheid en op hun agrarische afkomst. Met het poseren in de kalender komt een langekoesterde droom van Lisa uit. 'Ik vind het super stoer. Ik had het initiatief al op Facebook voorbij zien komen en dacht meteen: daar wil ik bij zijn! En dat is gelukt. De foto's bewijzen dat boerinnen niet lomp, hoekig en mannelijk zijn.'
De Boerinnen Kalender werd in 2011 voor het eerst uitgebracht om agrarisch Nederland op een andere positieve manier op de kaart te zetten. Elk jaar stromen minstens 150 aanmeldingen binnen van plattelandsmeiden die op sexy wijze willen poseren. Op 16 oktober komt de kalender uit.

In kalender 2015 schitterde ook al een Lisa

In de 2015-editie van de kalender was er ook een Lisa te zien. Toen verscheen Lisa van Heijningen uit Voorschoten met een nietje in haar navel. Zij werd in februari van dit jaar tevens bekroond als Miss Boerin Benelux, waar ze met acht meiden streed om de titel.