Bewoners ontruimde woningen voor bergingswerkzaamheden Julianabrug in Alphen volgende week naar huis

ALPHEN AAN DEN RIJN - De bewoners van de vijftien woningen die voor de bergingswerkzaamheden bij de Julianabrug in Alphen aan den Rijn ontruimd werden, keren volgende week dinsdag weer terug naar hun huis. Ze hebben precies drie weken elders moeten verblijven. Het is nog onbekend of de bewoners van de achttien huizen die ook tijdelijk onbewoonbaar zijn verklaard dan terug mogen naar hun woning. Dat meldt mediapartner Studio Alphen.
'Die woningen moeten opnieuw geïnspecteerd worden. Dan zal blijken of die huizen weer bewoonbaar zijn',
.
van die achttien woningen slapen sinds het kraanongeluk op 3 augustus op vreemde bodem. De gemeente deelde
uit van 100 euro per dag voor een volwassene en 50 euro per dag voor een kind tot 18 jaar.
Het is ook nog onbekend wanneer de Hooftstraat weer toegankelijk is. De hijskranen van bergingsbedrijf Mammoet zouden volgens de planning komende vrijdag vertrekken. 'Daarna moeten we de straat inspecteren, eventueel opnieuw bestraten en de puinhopen opruimen', geeft Spies aan. De burgemeester sluit niet uit dat eventueel te slopen panden direct gesloopt worden. 'Daarover voeren we nu gesprekken.'

Omvallen bouwkranen en wegdek

Twee bouwkranen en een wegdek vielen 3 augustus om bij de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn en richtten grote schade aan de omliggende gebouwen aan. De twee kranen stonden op drijvende pontons in de Oude Rijn. Ze vervoerden daar een stuk wegdek dat gebruikt zou worden voor de renovatie van de Koningin Julianabrug.
Eerder werd bekend dat de berging van het brugdek is uitgesteld tot donderdag, omdat er volgens de gemeente te veel rotzooi in het water ligt.