West Wekker! Raad Rijswijk stemt in met komst azc en berging Alphen uitgesteld

DEN HAAG - Goedemorgen! Rijswijk is na een lange vergadering akkoord met de komst van honderden asielzoekers op het terrein van de Technische Hogeschool en in Alphen aan den Rijn is de berging van het brugdek bij de Julianabrug uitgesteld, omdat er te veel rotzooi in het water ligt.
1.

De gemeenteraad van Rijswijk heeft vannacht ingestemd met de komst van een asielzoekerscentrum (azc). Dit gebeurde na een lange vergadering. Bij een hoofdelijke stemming waren negentien raadsleden voor het plan en acht tegen. In het azc moeten 500 vluchtelingen worden opgevangen.
2. Dreiging met schietpartij bij Universiteit Leiden, politie bewaakt gebouwen na dreigement internet
De Universiteit Leiden was dinsdag in rep en roer. Een onbekende dreigde op social media met een schietpartij op de universiteit. Niet veel later kreeg de website van de universiteit te maken met een cyberaanval. De politie is nog steeds op zoek naar de daders.
3. Berging brugdek Alphen aan den Rijn uitgesteld: te veel rotzooi in het water
Het hoofdstuk 'Kraanongeluk Alphen' leek bijna ten einde. Helaas kwamen er dinsdag toch nog een paar bladzijden bij. Schrale troost is dat de bewoners van de 15 woningen die ontruimd werden vanwege de bergingswerkzaamheden bij de Julianabrug binnenkort weer bij hun boekenkast kunnen.
4. Verkenner Borstlap overhandigt aanbevelingen om cao-onderhandelingen politie te hervatten
Over een nieuw hoofdstuk gesproken: minister Ard van der Steur en de politiebonden kregen gisteravond van verkenner Hans Borstlap aanbevelingen om de vastgelopen cao-onderhandelingen weer te hervatten. De vraag is nu: wie sluit het hoofdstuk?
5. Gouden Griffel voor kinderboekenschrijfster Bette Westera uit Leiden
De poëziebundel Doodgewoon maakte diepe indruk op de jury van het Kinderboekenbal. Zo veel indruk dat Westera de Gouden Griffel won. Een mooie prijs voor de bundel die ook al de Woutertje Pieterse Prijs won.
Het weer: Droog, maar er is wel veel bewolking. In de middag is er een kleine kans op (mot)regen. Gedurende de avond is het overwegend droog en bewolkt. Er waait een vrij krachtige zuidenwind en de maximumtemperatuur is 17 graden.