Avifauna voor tienduizenden euro’s het schip in door ongeluk Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - De rederij van vogelpark Avifauna is tienduizenden euro's misgelopen door het kraanongeluk in Alphen aan den Rijn. Vanwege de afsluiting van de Oude Rijn kan het grote passagiersschip niet gebruikt worden, waardoor de rederij de afgelopen maanden twintig boekingen heeft moeten afzeggen.
'We hebben meerdere partijen moeten afzeggen omdat die niet terecht konden op ons kleinere schip', zegt rederijmanager Dennis van Gulik. 'Zo konden we de jaarlijkse vaartocht van Huize Ursula in Nieuwveen bijvoorbeeld niet varen, omdat we geen plek hebben voor mensen met een rolstoel op de overige boten.'
De rederij kan tot nu toe alleen maar met een kleiner schip varen. De hoop is dat met het opruimen van de rampplek de Oude Rijn snel weer beschikbaar is voor scheepvaart. Het zou voor de rederij van het vogelpark wellicht een deel van een verloren zomerseizoen goed kunnen maken. De financiële schade is ingediend bij het schademeldpunt van de gemeente Alphen aan den Rijn.

Lijndiensten

Al zo'n dertig jaar vaart de rederij in de zomer bijna dagelijks van verschillende plekken in de regio naar Avifauna. Het traject door het Groene Hart van Woerden naar Alphen aan den Rijn is verreweg het populairst. De lijndiensten van en naar het park konden in kleine vorm wel doorgaan, omdat de rederij voor een deel van de route bussen heeft ingezet.
»Lees al het nieuws over het kraanongeluk in Alphen aan den Rijn in ons nieuwsdossier