Verdachte doodslag op Yvonne Beer uit Zoetermeer vrijgesproken

Yvonne Beer, slachtoffer moord flat Hoevenbos Zoetermeer
ZOETERMEER - Het gerechtshof in Den Haag heeft Christina G., die de Zoetermeerse Yvonne Beer zou hebben gedood vrijgesproken. Het hof kon niet buiten redelijke twijfel vaststellen dat zij de dader is van het delict. Beer werd in 2010 dood gevonden in haar flat aan het Hoevenbos in Zoetermeer.
Eerder veroordeelde de rechter Christina G. tot
. Haar advocaat ging hiertegen in beroep. Hij vond dat er te weinig bewijs was en eiste vrijspraak voor de rechtbank. Het Openbaar Ministerie (OM)
tegen de verdachte.
De 64-jarige Beer werd woensdag 17 november 2010 dood gevonden in haar flat. Haar dochter en schoonzoon hadden alarm geslagen, nadat ze geen contact meer met de Zoetermeerse konden krijgen. Ze bleek doodgestoken.

Te weinig bewijs

Het moordwapen is nooit gevonden. Ook werden er geen dna-sporen aangetroffen. Het belangrijkste bewijsstuk was een voetafdruk die in het bloed onder het lichaam van Beer is gevonden. Maar voor hof staat niet vast dat deze voetafdruk afkomstig is van Christina G. Volgens het gerechtshof is het ook daarnaast ook niet uit te sluiten dat een andere flatbewoner het misdrijf heeft gepleegd.
Christina G. is direct na de uitspraak in vrijheid gesteld.