Dossier asbestbrand Wateringen 'ten onrechte geheim gehouden', zegt Westland Verstandig

© Henk Welink
WESTLAND - Burgemeester Sjaak van der Tak mag het dossier over de asbestbrand in Wateringen niet geheim houden. Dat zegt politieke partij Westland Verstandig tegen WOS Media. Van der Tak ontkent dat en hij zegt dat een groot deel van de gemeenteraad hem steunt.
Fractievoorzitter Peter Duijsens van Westland Verstandig verwijt Van der Tak achterkamertjespolitiek. Volgens hem is de gemeenteraad gepasseerd in de beslissing om het dossier geheim te houden.
Duijsens heeft advies ingewonnen bij twee advocaten. Volgens hem moet Van der Tak met de dossiers op de proppen komen, omdat de inwoners van Wateringen recht hebben op openheid en betrouwbaarheid.

3,5 miljoen euro

In een reactie aan de WOS zegt de burgemeester dat geheimhouding nodig is met het oog op de civielrechtelijke procedure tegen de eigenaren van het afgebrande pand. 'Het gaat om een claim van 3,5 miljoen euro', aldus Van der Tak.
Op 13 januari kwam bij een grote brand bij de Verf- en Behangloods aan de Poeldijkseweg in Wateringen asbest vrij. Die kwam in de nabijgelegen woonwijk terecht. De opruimwerkzaamheden namen maanden in beslag.