Komst azc Rijswijk: veiligheid Rijswijkers is speerpunt

DEN HAAG - Burgemeester Michel Bezuijen van Rijswijk garandeert de veiligheid rond het nog te bouwen asielzoekerscentrum (azc) in zijn gemeente. De gemeenteraad gaf dinsdagavond groen licht voor de komst van een azc naar Rijswijk. Ondanks bezwaren van inwoners was een ruime meerderheid van de raad voor het plan.
Tijden
uitten aanwezige burgers hun twijfels over de komst van vijfhonderd asielzoekers. Ze zijn vooral bang voor overlast door hangende asielzoekers en dat de veiligheid die ze nu voelen in Rijswijk verdwijnt.
'Ik snap die gevoelens', zegt de burgemeester. 'Maar, samen met het COA en de politie gaan we ons best doen voor de veiligheid van onze inwoners.'

Vrijwilligers

De gemeente heeft volgens Bezuijen al diverse aanbiedingen gekregen van kerken en maatschappelijke organisaties om vrijwilligers te leveren. Die zijn volgens de burgemeester hard nodig om de nieuwe inwoners van Rijswijk te kunnen ontvangen en bezig te houden.
Naar verwachting zullen de eerste asielzoekers begin 2016 arriveren. Wanneer de bouw op het voormalige terrein van de Technische Hogeschool aan de Lange Kleiweg gaat beginnen, is nog niet bekend.
Meer over dit onderwerp is te vinden in ons dossier Vluchtelingen in onze regio.