Chinese trainer Gao Hongbo heeft het niet voor het zeggen bij ADO: ‘Henk en zijn mannen bepalen’

DEN HAAG - ADO Den Haag-directeur Jan Willem Wigt heeft in een lang gesprek met Omroep West de rol van de Chinese assistent-trainer Gao Hongbo uitgelegd. 'Hij gaat geen doorslaggevende stem hebben. Hij mag best zijn gedachten ventileren, maar onze technische staf, Henk en zijn mannen, bepalen hoe het gaat', aldus Wigt.
De directeur laat in het gesprek weten dat de manier waarop Hongbo is gepresenteerd niet de schoonheidsprijs verdient. 'De persconferentie is wat slecht gecommuniceerd. Met name het tijdstip. Als wij hadden kunnen anticiperen dan had het anders gelopen. Ik beschouw het al een ongelukje', aldus Wigt over Hongo, die nog altijd op een werkvergunning wacht.
'Hongbo kijkt nu naar de wedstrijden. Hij is mee geweest naar NEC, voert gesprekken met trainers en de video-analist. De heer Hongbo kan op het veld gaan staan als straks de werkvergunning rond is maar wat hij precies gaat doen is nog niet duidelijk. Overigens gaan we er vanuit dat hij aan het einde van dit seizoen vertrekt bij ADO, volgens mij wil hij weer bondscoach worden van China.'
Wigt vertelt verder dat hij als directeur in staat is om een veto uit te spreken over besluiten die worden genomen door eigenaar Wang, maar dat de consequentie dan wel zou kunnen zijn dat zijn positie als directeur onder druk komt te staan.