Showbizz lady Antje Monteiro, schrijfster Marion Pauw en hotelier Marcel van Aelst bij FRITS!

DEN HAAG - 'Wanneer komt Aida terug? Ik zit er echt op te wachten. Ik ben nu iets te oud om weer Amneris te spelen, maar het zou écht geweldig zijn als de musical terugkomt', zegt showbizz lady Antje Monteiro in een gesprek met Omroep West-coryfee Frits Huffnagel.
Ook oud-Leidenaar Marcel van Aelst, de hotelier van het Amsterdamse Okura hotel en showbizz lady Antje Monteiro zijn zondag te zien in de talkshow WestBusiness presenteert: FRITS! op TV West.
Antje Monteiro startte haar musicalcarrière in theaterproductie Jeans waarmee zij twee jaar langs de theaters toerde. Als klap op de vuurpijl kreeg Antje, de hoofdrol in de succesvolle musical Aida. In 2009 ging haar droom in vervulling en bracht ze haar eerste Nederlandstalige album uit.

Weer in het theater met Opvliegers

Naast musicalster, zangeres en presentatrice van het televisieprogramma Het gevoel van, is Antje Monteiro ook televisiemaker. Drie jaar geleden heeft ze ons kennis laten maken met de wereld van woonwagenbewoners, met de serie Gypsy Girls. In november staat ze weer in het theater met de komische theatervoorstelling Opvliegers.
'Op culinair niveau is Nederland steeds belangrijker. Op dit moment hebben we in Amsterdam meer sterrenrestaurants dan in Brussel', vertelt hotelier Marcel van Aelst vol trots aan presentator Frits Huffnagel.

Als enige buitenlander in de hoogste Japanse bestuursraad

Van Aelst is gestopt als president van het Amsterdamse Okura hotel. Wel blijft hij aan als enige buitenlander in de hoogste Japanse bestuursraad van de Okuragroep. Van Aelst is de tweede man van het bedrijf met 25 vijfsterren hotels. De geboren en getogen Leidenaar begon in de horeca als afwashulp, waarna hij al snel promoveerde van de afwasbak naar de garderobe in een Leids sterrenrestaurant.  
'Ik heb tien jaar lang in eenzame opsluiting achter de computer gezeten, het is een monomane bezigheid. Je hebt de isolatie en als je boek uit komt dan lig je ongeveer naakt op straat. Iedereen vindt wat van je boek, je moet  erover vertellen. Het zijn twee enorme extremen, en dat vind ik lastig. Dat is een van de reden dat ik stop met schrijven', vertelt bestseller auteur Marion Pauw in FRITS!

Daglicht is verfilmd

Schrijfster Marion Pauw debuteerde in 2005 met het boek Villa Serena en brak in 2008 door met Daglicht, waarvoor ze de Gouden Strop won. Daglicht is inmiddels verfilmd met in de hoofdrollen topacteurs als Angela Schijf, Fedja van Huet en Monique van der Ven.
Pauw heeft acht boeken geschreven waarvan er meer dan 500.000 over de toonbank gingen. Marion legt na tien jaar schrijven de pen tijdelijk neer en richt zich op het ontwikkelen van nieuw damesproduct. Verder schrijft ze scenario's voor een serie van de KRO en de AVRO.

Uitzendtijden FRITS!

WestBusiness presenteert FRITS! is elke zondag om 13.00 uur te zien op TV West. Heb je een uitzending gemist? Je kan hem terugkijken op de website van Omroep West of via de app.