Lange file op N206 richting Leiden door wegwerkzaamheden en ongeluk

File A4
LEIDEN - Op de N206 richting Leiden staat het verkeer muurvast. Dat komt door een geplande weekendafsluiting van de provinciale weg door Leiden. Vanaf de A4 afrit Leiden/Zoeterwoude-Dorp tot aan de Lammebrug is de reistijd bijna een uur. Dat is een stukje van ongeveer 1,5 kilometer.
De provincie Zuid-Holland voert groot onderhoud uit aan het asfalt en de belijning van de N206. De afsluiting is vrijdagavond om 21.00 uur ingegaan en duurt tot maandagochtend 6.00 uur.
De N206 vanaf Lammenschansplein tot de kruising N447/Churchilllaan is afgesloten. Ook de Churchilllaan wordt aangepakt vanaf deze kruising tot aan de Jacob van Campenlaan.

Ook nog een ongeluk gebeurd

Lijndiensten rijden via een alternatieve route. Overig verkeer wordt omgeleid via borden. 'Maar die borden staan er veel te laat,' zegt verslaggever Mark Kool. 'Je komt al veel eerder in de file, zodra je de snelweg A4 richting Leiden afgaat.'
Op de Europaweg, waar de lange file staat, is nu ook een ongeluk gebeurd. Een auto is de sloot ingereden, drie inzittenden zijn lichtgewond uit het water gehaald.

Politie: vermijd afrit A4 Leiden

De politie adviseert automobilisten om niet naar Leiden te rijden via de afrit A4. Ter hoogte van Zoeterwoude staat het in beide richtingen vast.
Ook de komende weekenden wordt er gewerkt aan de N206 en gelden afsluitingen.