Hockey: HGC stijgt met stip, zuur gelijkspel voor HDM

Rotterdam - HGC: Gonzalo Peillat (l) en Bjorn Kellerman (r).
Rotterdam - HGC: Gonzalo Peillat (l) en Bjorn Kellerman (r). © Orange Pictures
WASSENAAR - De hockeyers van HGC zijn in de hoofdklasse met stip gestegen. Ze versloegen zondag Schaerweijde met 4-0 en klommen daardoor van plek zeven naar vier. Gonzalo Peillat was andermaal de grote man in Wassenaar. De Argentijn scoorde twee keer met zijn handelsmerk, de strafcorner, en staat nu op elf doelpunten in zes duels.
Het duurde een halfuur voordat Peillat het bal opende tegen hekkensluiter Schaerweijde. Jeugdinternational Jorrit Croon verdubbelde na vijftig minuten de score. Daar kwamen nog treffers van Peillat en Yorick van der Vis bovenop.
Ook de dames van HDM zijn in goeden doen. Na hun eerste winstpartij (0-1 bij Hurley) hielden ze zondag middenmoter MOP op een gelijkspel. Op Haagse bodem eindigde het in 1-1. Pas in de slotminuut kwam de visite uit Vught langszij.

Lege handen

Natalia Wisniewska voorkwam dat MOP met lege handen naar ging. Twintig minuten eerder was de thuisploeg via een strafcorner van Manouk Vernij op voorsprong gekomen. Met het behaalde punt is HDM één plekje geklommen. Het heeft drie ploegen onder zich.