Tim Krul loopt gescheurde kruisband op, einde seizoen voor Haagse doelman

Nederlands elftal: keeper Tim Krul. © Orange Pictures
DEN HAAG - Voor doelman Tim Krul van Oranje en van Newcastle United is het seizoen voorbij. De 27-jarige Hagenaar heeft in zijn rechterknie de voorste kruisband gescheurd. Dat meldde zijn Engelse club zondagavond.
'Ik ben er kapot van, mijn grootste vrees is uitgekomen', liet Krul zondagavond via Twitter weten, vooral aan de fans van Newcastle United dat dit seizoen dramatisch aan de Premier League is begonnen.
'Mijn revalidatie en mijn harde werk naar een volledig herstel beginnen nu. Ik vind het vreselijk dat ik dit seizoen op het veld geen rol meer kan vervullen om het team te helpen bij de ommekeer. Ik blijf geloven dat het team daartoe in staat is en dat we alsnog kunnen eindigen bij de topploegen.'

Verstappen

Krul raakte zaterdag tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal in Astana tegen Kazachstan (1-2) in de slotfase geblesseerd. De Hagenaar leek zich te verstappen op het kunstgrasveld, toen hij uit zijn doel rende om een bal te onderscheppen. Krul greep meteen naar zijn knie en gebaarde dat hij gewisseld moest worden. Derde keeper Jeroen Zoet kwam voor hem het veld in. De PSV'er maakte zijn debuut in Oranje.
Krul, die mocht starten omdat eerste keus Jasper Cillessen in de warming-up een rugblessure opliep, verliet op krukken de Astana Arena. Bondscoach Danny Blind vreesde na afloop al dat zijn tweede keeper een zware blessure had opgelopen. Nader medisch onderzoek toonde zondag de ernst van de knieblessure aan.

Vervanger

Blind riep zaterdag al Kenneth Vermeer (Feyenoord) op als vervanger van Krul. Zondag besloot hij ook Maarten Stekelenburg van Southampton aan zijn selectie toe te voegen. Zowel Krul als Cillessen verliet zondag het trainingskamp van Oranje, dat in voorbereiding is op de laatste groepswedstrijd in het EK-kwalificatietoernooi dinsdag tegen Tsjechië in Amsterdam.