Petitie voor behoud paardensportcentrum De Dijkgraaf in Monster: 'Nettere buurman krijg je niet'

De Dijkgraaf in Monster (Archieffoto Omroep West)
De Dijkgraaf in Monster (Archieffoto Omroep West)
MONSTER - Gasten van paardensportcentrum De Dijkgraaf in Monster zijn een petitie begonnen voor behoud van de manege. Dat meldt mediapartner WOS. De petitie staat sinds maandagmiddag online en was binnen 12 uur al meer dan 300 keer ondertekend.
Het centrum moet weg vanwege bouwplannen. Van de gemeente had de manege eind juni al moeten zijn vertrokken, maar er is nog geen nieuwe locatie in beeld. Wethouder Peter Ouwendijk (VVD) moet volgens een meerderheid van de Westlandse gemeenteraad helpen zoeken. Enkele buren zijn de overlast meer dan zat.
Klanten en sympathisanten komen volgens de WOS nu met een tegengeluid: 'een nettere buurman zal je niet krijgen, inclusief pensionklanten en gasten. Respect voor de buren staat heel hoog in de vaandel.'

Drie jaar

De initiatiefnemers van de petitie zijn van mening dat De Dijkgraaf nog zeker drie jaar kan blijven zitten, omdat de voorgenomen bouwplannen aan Plaats Langeveld voor die tijd niet uitgevoerd zullen worden. De petitie wordt binnenkort aangeboden aan de burgemeester en wethouders van de gemeente Westland.