De West Wekker: zorgen over ambassadepersoneel en Den Haag beslist over asielzoekers

westwekker DI
westwekker DI
DEN HAAG - Goedemorgen! Nationaal Rapporteur Mensenhandel Corinne Dettmeijer maakt zich zorgen over het huishoudelijk personeel dat werkt in ambassades in Den Haag. Het bestuur van de Hofstad maakt vandaag bekend waar vluchtelingen worden gehuisvest en Alphenaren mogen terug naar huis na het grote kraanongeluk.
1.

De Nationaal Rapporteur Mensenhandel Corinne Dettmeijer maakt zich zorgen over het huishoudelijk personeel op de ambassades in Den Haag. Sinds 2010 zijn in de Hofstad 12 gevallen van mensenhandel door buitenlandse diplomaten ontdekt.
2. Bewoners 15 huizen Alphen aan den Rijn terug naar woning na kraanongeluk
De 15 mensen die 22 september hun huis uit moesten vanwege de berging na het kraanongeluk in Alphen aan den Rijn, mogen dinsdagmiddag terug naar hun woning.
3. Den Haag maakt bekend waar asielzoekers worden ondergebracht
Buurtbewoners en politiek worden vandaag ingelicht over de huisvesting van vluchtelingen in Den Haag. Het college van burgemeester en wethouders heeft gisteren twee keer over de plannen vergaderd.
4. Scheidsrechter krijgt trap van speler sv Donk uit Gouda, 'We moeten dit niet normaal gaan vinden'
Arbiter Hans Henneveld is niet van plan te wijken voor geweld. Afgelopen weekend, nota bene tijdens de laatste dag van de 'Week van de Scheidsrechter', kreeg hij een trap nadat hij een voetballer van de Goudse club sv Donk een rode kaart gaf.
5. LUMC Leiden krijgt grote EU-subsidie voor behandelen 'broze bottenziekte'
Brussel geeft 6,6 miljoen euro subsidie voor onderzoek van onder meer het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) naar behandeling van 'broze bottenziekte'. De artsen willen baby's, nog voordat ze zijn geboren, helpen. De ziekte komt voor bij 1 op de 10.000 tot 20.000 baby's.
Het weer: Het wordt zonnig, maar er zijn ook af en toe 'mooiweerwolken'. Gedurende de avond is het overwegend helder. Het voelt koud voor oktober, vanwege een vrij krachtige noordoostenwind. Het wordt maximaal 9 graden.