Groep ADO-fans aangehouden voor rellen tijdens voetbalwedstrijd Willem II

ADO Den Haag - Kyocera Stadion
ADO Den Haag - Kyocera Stadion
DEN HAAG - In Den Haag, Zoetermeer, Rijswijk en Westland zijn dinsdag elf verdachten aangehouden in verband met de rellen die plaatsvonden tijdens de competitiewedstrijd Willem II-ADO Den Haag van 10 mei.
De ADO-fans verstoorden de minuut stilte voor een overleden Willem II'er en gooiden met voorwerpen. Ook staken ze rookstaven af.
Na de eerste helft van de wedstrijd lukte het Haagse supporters twee metalen spijlen te verwijderen van het calamiteitenhek. Ze kropen door de opening en gingen daarna de confrontatie aan met Willem II-fans. Er werd met broekriemen geslagen en met voorwerpen gegooid. Ook enkele stewards kwamen in het nauw.

Gooien met tuinstoelen

Na de wedstrijd vlogen de ADO- en Willem II-aanhangers opnieuw elkaar opnieuw in de haren. Er werd onder meer gegooid met plastic tuinstoelen. Een ruit van een bus werd verbrijzeld. Een van de Haagse stewards raakte licht gewond. Het vandalisme zorgde voor een schadepost van 10.000 euro.
Van de Willem II-fans werden er dinsdag zes gearresteerd, in Tilburg, Goirle en Oisterwijk. De voetbalwedstrijd eindigde in een 1-0 zege voor Willem II.