Justitie eist drie jaar cel tegen man uit Schoonhoven die dodelijk ongeluk veroorzaakte in Chaam

Dodelijk ongeluk Chaam
Dodelijk ongeluk Chaam
SCHOONHOVEN - Justitie eist drie jaar cel tegen de man uit Schoonhoven die in 2013 in het Brabantse Chaam twee meisjes zou hebben doodgereden. Ook moet hij voor vier jaar zijn rijbewijs inleveren. Volgens de officier van justitie 'zou een werkstraf geen recht doen aan het vergrijp'.
De man
achterop de auto van twee 18-jarige vrouwen. Hun auto vloog na de aanrijding in brand. De twee vrouwen overleefden het ongeluk niet. Volgens justitie is de dood van de twee meisjes te wijten aan het rijgedrag van de verdachte. Hij reed 126 kilometer per uur op een plek waar slechts tachtig kilometer per uur is toegestaan.
Ook had hij vier biertjes gedronken. De Schoonhovenaar was in 2013 al een keer opgepakt met alcohol achter het stuur. 'Hij was dus een gewaarschuwd man', zei de rechter.

Bevelvoerder bij brandweer

De moeder van één van de meisjes was die dag aan het werk als bevelvoerder bij de brandweer. Zij bluste de auto waar later haar dochter in bleek te zitten zelf. De moeder kwam hier pas achter nadat de blusploeg zich weer op de kazerne meldde en het ongeluk en hun bluswerk evalueerden.
Eind vorig jaar kreeg de man tijdelijk zijn rijbewijs terug vanwege privéomstandigheden. De echtgenote van de verdachte was ernstig ziek en was afhankelijk van vervoer.

De uitspraak is over twee weken.