Alyson Annan nieuwe bondscoach Nederlandse hockeyvrouwen; ze volgt de ontslagen Marijne op

Sport Alyson Annan
Sport Alyson Annan
DEN HAAG - Alyson Annan is met onmiddellijke ingang benoemd tot bondscoach van de Nederlands hockeyvrouwen. De hockeybond benoemde de oud-speelster en -coach van Klein Zwitserland uit Den Haag tot en met de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.
Ook heeft de hockeybond de mogelijkheid om het contract te verlengen tot en met de FIH World Cup in Londen 2018. Annan is de opvolger van Sjoerd Marijne, die onlangs werd ontslagen.
Volgens de hockeybond is Annan 'op basis van gesprekken en haar palmares als speelster en trainer de beste kandidaat om Marijne op te volgen'.

Eer om bondscoach te zijn

Annan zegt in een reactie: 'Het is een eer om bondscoach te zijn van de Nederlandse hockeyvrouwen. Ik wil het team graag beter maken en ook de speelsters zelf.' Annan is momenteel nog coach van de mannen van Hoofdklasser Amsterdam, maar haar contract met de club is per direct ontbonden.
Annan kwam als speelster 228 maal uit voor het nationale elftal van Australië. Als speelster was ze tussen 2000 en 2003 actief voor Klein Zwitserland. Vervolgens stond ze van 2003 tot 2007 als trainer voor de groep.