Den Haag kan beginnen met slopen van gebouwen Spuikwartier

Lucent Danstheater
Lucent Danstheater
DEN HAAG - Den Haag kan starten met de sloopwerkzaamheden en de voorbereidingen voor de bouw in het gebied rond het Spuiplein. Dat blijkt uit een voorlopige uitspraak van de Raad van State.
Stichting Nomadisch Paviljoen, Stichting SOS Den Haag en enkele inwoners van Den Haag hadden de voorzieningenrechter gevraagd om het bestemmingsplan voorlopig te schorsen. De afdeling bestuursrechtspraak zal in de loop van 2016 een definitieve uitspraak doen over dit bestemmingsplan.
De Dr. Anton Philipszaal verdwijnt in zijn geheel met de komst van het Onderwijs en Cultuur Complex (OCC). Van het Lucent Danstheater blijft voorlopig alleen het achterste deel overeind. Dit zal het Nederlands Danstheater tijdens de bouwwerkzaamheden gebruiken als verblijf- en oefenruimte. Beide gezelschappen geven hun voorstellingen in het Zuiderstrandtheater bij Duindorp.

Bouw OCC in 2016

Op het Spuiplein begint volgend jaar de bouw van het OCC. Het complex wordt het nieuwe onderkomen van het Residentie Orkest, het Nederlands Danstheater en het Koninklijk Conservatorium. Architect Jo Coenen heeft het gebouw ontworpen.