Kaag en Braassem gaat 120 vluchtelingen opvangen in sportcomplex De Tweesprong

KAAG EN BRAASSEM - De gemeente Kaag en Braassem gaat vanaf 21 oktober vluchtelingen opvangen in sportcomplex De Tweesprong. In totaal is daar plek voor 120 vluchtelingen, dat laat de gemeente weten op haar website.
De gemeente zegt dat het om een tijdelijke
gaat. Het gaat om een periode van drie dagen met de mogelijkheid om nog eens te verlengen met drie dagen. Na zes dagen wordt de noodopvang opgeheven. Volgens de gemeente wordt er medische zorg geregeld en is er toezicht en beveiliging. Wat dit voor de gebruikers van de sporthal betekent is nog niet duidelijk.
De gemeente laat verder weten dat de vluchtelingen uit een noodopvang uit de gemeente Nieuwkoop komen. Na de noodopvang in De Tweesprong gaan de asielzoekers door naar een reguliere noodopvang of nog een keer naar een crisisnoodopvang.  

Buurtbijeenkomst

De gemeente Kaag en Braassem organiseert dinsdag 20 oktober twee bijeenkomsten voor de buurt. Van 9:00 tot 10:00 en van 19:30 tot 20:30. Woensdagochtend van 9:00 tot 10:00 is de laatste bijeenkomst, alle drie zijn in de raadzaal van het gemeentehuis. De direct omwonenden hebben een uitnodiging gekregen voor een besloten bijeenkomst.
Lees meer over vluchtelingen in Zuid-Holland in ons nieuwsdossier: omroepwest.nl/dossiers/vluchtelingen.