Haagse markt gaat proefdraaien met koopzondagen, D66 is tevreden

Haagse Markt nieuwe kramen
Haagse Markt nieuwe kramen
DEN HAAG - D66 in de Haagse gemeenteraad is blij met de proef van de ondernemers op de Haagse markt om op zondag open te gaan. De marktondernemers willen volgend jaar zes zondagen open. D66 pleit al langer voor een zondagsopenstelling van de Haagse markt.
D66-raadslid Rachid Guernaoui is tevreden. Hij vindt dat nu de markt vrijwel helemaal is
, de openingstijden verruimd moeten worden. 'Als de Haagse markt ook
dan is dat goed voor de markt en het is goed voor de economie van heel Den Haag,' zegt hij. Guernaoui verwacht dat de stad meer bezoekers trekt als de Haagse markt vaker open is.
Voorlopig gaat het om een proef om te kijken of er vanuit de bezoekers en de marktondernemers belangstelling is voor een koopzondag. 'Voor ons is het belangrijk dat alle ondernemers meedoen zodat we niet met een halve markt staan,' zegt marktondernemer Robbie van der Veen van de Coöperatie Haagse markt. 'Daarom hopen wij dat de hele markt deze zes zondagen open zal zijn. Ik ben in elk geval enthousiast.'

'Niet nodig om te werken'

Niet alle marktondernemers zijn blij met een zondagsopenstelling. Sommigen vinden het niet nodig om ook op deze dag te werken.
Wanneer de Haagse markt voor het eerst op zondag open is, is nog niet bekend. Van der Veen zegt de koopzondagen in de zomermaanden te willen plannen. Eind november gaat de vernieuwde Haagse markt officieel open.