Politie gaat niet uit van misdrijf bij dood aangetroffen getuige in zaak Mladic

© ANP
DEN HAAG - De politie gaat er niet van uit dat de getuige-deskundige die dood is aangetroffen in zijn hotelkamer in Den Haag is overleden door een misdrijf. Dat zegt de politie tegen Omroep West. De man - forensisch deskundige Dusan Dunjic uit Servië - zou donderdag getuigen in de zaak tegen Ratko Mladic voor het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag.
Waaraan Dunjic
, wordt nog uitgezocht. De forensisch deskundige werd door personeel en een vertegenwoordiger van het tribunaal aangetroffen. Hij legde in andere zaken al verklaringen af als getuige.
De politie wil niet vertellen om welk hotel in Den Haag het gaat. Ze verwijst daarvoor naar het Joegoslavië-Tribunaal. Het Joegoslavië-Tribunaal was niet bereikbaar voor commentaar.

Oorlogsmisdadigers

Mladic was één van de meest gezochte oorlogsmisdadigers in Europa. Hij had het bevel over de Bosnisch-Servische troepen toen die na de val van Srebrenica achtduizend moslimjongens en -mannen hebben weggevoerd en vermoord die onder bescherming stonden van Nederlandse VN-militairen. Mladic werd in mei 2011 in Servië gearresteerd.