Badminton: Erik Meijs uit Zoetermeer uitgeschakeld in Saarbrücken

Badminton: Erik Meijs.
Badminton: Erik Meijs. © Orange Pictures
ZOETERMEER - Badmintonspeler Erik Meijs uit Zoetermeer is woensdag uitgeschakeld bij het Bitburger Open in Saarbrücken. Hij moest in de tweede ronde zijn meerdere erkennen in de als achtste geplaatste Taiwanees Hsu Jen Hao: 21-14, 21-15.
In het dubbelspel plaatsten Samantha Barning en Iris Tabeling zich voor de tweede ronde. Het Nederlandse koppel versloeg Wu Fang Chien en Chiang Kai Hsin in drie games: 16-21 21-13 21-15.
Eefje Muskens en Selena Piek waren als eerste geplaatst in het dubbelspel. Het duo trok zich echter uit voorzorg terug vanwege een eerdere schouderblessure bij Muskens. Het Nederlandse koppel moest vorige week bij het Frans Open in Parijs door die opspelende kwetsuur de strijd staken na het bereiken van de kwartfinales.
Muskens heeft besloten het deze week bij trainen te houden. 'Ik bereid me nu voor op de toernooien van volgende maand in China en Hongkong', liet ze woensdag weten. Dat zijn beide toernooien uit de Superseries Premier, het hoogste niveau. De Bitburger Open in het Duitse Saarbrücken zit daar net onder.
Piek zal in Duitsland met Jacco Arends wel uitkomen in het gemengddubbel. In beide dubbels maakt ze kans op deelname aan de Olympische Spelen. Daarvoor moeten punten gehaald worden voor de wereldranglijst.