Topklasser HBS protesteert tegen bekeruitschakeling door Kozakken Boys

DEN HAAG - De uitschakeling van zondagtopklasser HBS in het KNVB Bekertoernooi krijgt mogelijk een staartje. Volgens de Haagse club heeft tegenstander Kozakken Boys woensdag een speler ingezet die niet op het wedstrijdformulier stond. HBS-trainer André Wetzel laat aan Omroep West weten dat de kwestie wordt aangekaart bij voetbalbond KNVB.
In de ontmoeting met zaterdagtopklasser Kozakken Boys, dat met een 1-2 overwinning van het veld stapte op sportpark Craeyenhout, moest bij de bezoekers Madjer Lukoki al na tien minuten opdraven als vervanger van de geblesseerde Gwaeron Stout. De naam van Lukoki ontbrak echter op het vooraf ingevulde wedstrijdformulier.
'Dat vinden wij vreemd', aldus Wetzel. 'Misschien krijgt het nog een staartje. Wij gaan het aanhangig maken bij de KNVB. Als ik geconfronteerd word met een wissel die niet op het formulier staat, dan kan ik me daar niet op voorbereiden als trainer. Dus ik vind dat een vreemde zaak. Maar goed, het is niet voor trainers om daarover te oordelen. Daar gaan officials over.'

Vergelijkbaar geval

Een vergelijkbaar geval deed zich voor in 2007. Toen werd PSV uit het toernooi om de KNVB Beker gezet, omdat het de geschorste Manuel da Costa had opgesteld in een een wedstrijd tegen Jong SC Heerenveen.