Man met panty over hoofd probeert woningoverval te plegen in Poeldijk

POELDIJK - Als een inwoner van Poeldijk op een ochtend de beelden van zijn bewakingscamera bekijkt, krijgt hij de schrik van zijn leven. Midden in de nacht is er een aantal keer aangebeld door een man met een mes in zijn hand en een panty over zijn hoofd.
De man woont met zijn vrouw aan de Nieuweweg. In de nacht dinsdag 15 op woensdag 16 september rond 02.20 uur wordt er aangebeld. Het echtpaar wordt wakker, maar omdat het midden in de nacht is, besluiten ze om niet open te doen. De bel gaat nog twee keer en de man kijkt door een aantal ramen om te zien wie er staat. Hij ziet niemand en gaat weer slapen.
Pas de volgende dag ontdekt hij dat hij aan een woningoverval is ontsnapt. De camera’s rond zijn huis hebben een man vastgelegd die met een panty over zijn hoofd en een mes in zijn hand rond de woning is geslopen. Hij heeft meerdere keren aangebeld en door verschillende ramen naar binnen gekeken. Op het moment dat er een auto of fiets voorbijkomt, gaat hij op de grond liggen om niet gezien te worden. Als er na drie keer bellen niet open wordt gedaan, gaat de man weer weg.

Man met Oost-Europees uiterlijk

Het gaat om een blanke man met een Oost-Europees uiterlijk. Hij is 25 tot 35 jaar oud en tussen de 1.75 en 1.85 meter lang. Hij heeft een slank postuur, kort geschoren haar en hij droeg een lichte broek en een opvallend geruit houthakkersoverhemd met de tekst Jack Daniels Whisky.

Herkent u hem?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl