Lange rijen in Gravenstraat Den Haag: grote H&M nu echt open

H&M winkel
H&M winkel
DEN HAAG - Lange rijen in de Haagse binnenstad woensdagavond en donderdagmorgen. Donderdag om 09.00 uur is de nieuwe H&M opengegaan. De Zweedse modereus zit in het pand waar tot vorig jaar Maison de Bonneterie zat, in de Gravenstraat.
Veel mensen wilden de eersten zijn, niet in de laatste plaats omdat H&M de nieuwe designercollectie presenteert, dit jaar van modehuis Balmain. Ook kregen de eerste 250 bezoekers een 'goodiebag'. Niet iedereen had dat er voor over: die bleven thuis, achter de computer.
Rond tien uur donderdagmorgen lag de website van H&M plat: 'We have a lot of visitors on the site right now. This is due to the high level of interest in our latest collection.' Oftewel: we hebben veel bezoekers op de site, dat komt door de stormloop op de laatste collectie.
Dinsdagavond ging de H&M al even open voor genodigden. De vestiging in de Gravenstraat is een zogeheten 'flagshipstore', waar alle collecties te koop zijn. Dat betekent dat naast alle kleding er ook een grote home- en beautyafdeling is.

De één z'n dood...

Vorig jaar augustus sloot Maison de Bonneterie, na meer dan 125 jaar. Saillant detail is, dat De Bonneterie mede door H&M moest stoppen. Het sjieke modewarenhuis had last van de crisis, maar ook van prijsvechters als H&M.