Jongen (14) uit Rijswijk pleegt gewapende overval, maar geeft zichzelf daarna aan in Den Haag

Archieffoto
Archieffoto
DEN HAAG - Een 14-jarige jongen uit Rijswijk heeft zich maandagavond in Den Haag aangegeven in verband met een gewapende overval op een ouder echtpaar.
De overval vond eerder op de avond plaats, in een huis aan het Keltenoord in Rotterdam. De jongen zou hierbij een vuurwapen gebruikt hebben.
De bewoners van het huis, een 77-jarige vrouw en een 75-jarige man, hadden een sieraad aangeboden op Marktplaats. De jongen deed alsof hij het sieraad wilde kopen, maar toen trok hij ineens een wapen. De oudere man blufte daarop dat hij dit al verwachtte en de politie al had gewaarschuwd. Daarop vluchtte de jongen in paniek en zonder buit.

Getrokken pistolen

De gealarmeerde politie ging in de omgeving op zoek naar de jongen. Op het fietspad tussen de volkstuinvereniging en de A16 zagen agenten twee jongens waarvan er eentje aan de beschrijving voldeed. Omdat de overvaller een vuurwapen had, gingen de agenten met getrokken pistolen op hem af. Toen één van de jongens daarop vluchtte, losten de agenten een waarschuwingsschot. De jongens werden vervolgens aangehouden, maar ze hadden niets met de overval te maken. Ze zijn inmiddels weer op vrije voeten.
Later op de avond meldde de 14-jarige verdachte zichzelf met zijn ouders in een politiebureau van de eenheid Den Haag. Hij zit vast en wordt verhoord.