Overvallers betonfabiek Delft lieten hun buit achter

DELFT - De twee mannen die in oktober een betonfabriek aan de Rotterdamseweg in Delft overvielen, hebben daar niets aan overgehouden. Hun buit, de auto van de bedrijfsleider met daarin zijn portemonnee, werd na de overval teruggevonden. Het opsporingsprogramma Team West heeft dinsdag bewakingsbeelden van de overval getoond.
De 53-jarige bedrijfsleider van de fabriek kwam op zondag 11 oktober aan bij de fabriek. Terwijl hij in zijn kantoor zat, drongen
binnen. Het slachtoffer werd geslagen, geschopt en op de grond gegooid. De overvallers wilden geld, maar dat was niet aanwezig in de fabriek.
Uiteindelijk vertrokken de daders met de witte Mitsubishi Outlander en de portemonnee van het slachtoffer. Na de overval werd de auto teruggevonden op een parkeerplaats aan de Aagje Dekenlaan in Delft. De portemonnee lag er nog gewoon in.

Bewakingsbeelden

De overvallers zijn te zien op bewakingsbeelden van de fabriek. Het gaat om twee blanke mannen van zo’n 1,70 meter lang. Eén van hen draagt een zwarte trui met capuchon, de ander een witte pet, een donker jack en een spijkerbroek. Beide mannen droegen bivakmutsen, waardoor hun gezichten niet zijn te zien.
De mannen waren al bij de fabriek ruim voordat de bedrijfsleider daar aankwam. De politie hoopt dat er mensen zijn die meer kunnen vertellen over de overval, of die hebben gezien dat de auto werd achtergelaten op de Aagje Dekenlaan. Getuigen kunnen bellen met de opsporingstiplijn via 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.